Aanvraag indienen

Financiële hulp nodig | ABR – Nederland 

Kunt u hulp gebruiken op financieel door plotselinge veranderingen in uw leven of kampt u al een tijd met (problematische) schulden waar geen einde aan lijkt te komen? Is er financiële hulp nodig omdat u of iemand in u omgeving niet goed in staat is zijn financiën te beheren door lichamelijke of geestelijke problemen en/of door problematische schulden? Wij bieden hulp bij financiële problemen! Ook als het tegenzit staan wij voor u klaar. Hoe eerder u ons vertelt over de situatie, hoe beter wij u kunnen helpen.

Oorzaken van financiële problemen

Uit onderzoek blijkt dat 32% van de Nederlandse huishouden het laatste jaar met een of meerdere betalingsachterstanden te maken heeft gehad. Dat zijn gemiddeld drie op tien mensen. Het ontstaan van schulden kan komen door verschillende redenen. De Greef (1992) heeft een lijst opgesteld met oorzaken hoe schulden tot stand kunnen komen. Hieronder vind u een greep uit deze lijst:

 

  • Overlevingsschulden: Er zijn niet genoeg inkomsten in verhouding tot de vaste lasten.
  • Overbestedingsschulden: Er worden voldoende inkomsten gegenereerd maar naar verhouding te veel uitgegeven.
  • Psychosociale problemen: De schulden komen tot stand door verslavingen, gebrek aan weerbaarheid of lichamelijke gesteldheid.
  • Overlevingsschulden: Als je maandelijkse inkomsten lager zijn dan het vaste bedrag dat uitgegeven wordt (huisvesting, energie, water), blijft er geen geld over en wordt er geld geleend om te overleven.

 

financiele hulp nodig

bewindvoering rotterdam

Gevolgen van financiële problemen

Een stevige inkomensdaling kan problemen met zich mee brengen met alle risico’s van dien. Onzekerheid, stress, schaamte, verdriet maar ook vijandigheid zijn bijkomende negatieve gewoontes die op kunnen spelen bij financiële problemen. 

Financiële problemen worden vaak gezien als ‘eigen schuld dikke bult’. U zou niet met geld om kunnen gaan of u zou geen discipline hebben om uw financiële administratie op orde te houden. Dit zijn veronderstellingen die vaak worden gekoppeld aan personen die financiële problemen hebben. Wij begrijpen hoe vervelend het is als mensen er op die manier over denken. Zeker als u in de schulden zit heeft u iemand nodig die in u gelooft en u helpt. We zoeken samen naar een oplossing.

Neem nu contact op!

Onze financiële hulp nodig?

Wij bieden curatele, beschermingsbewind en mentorschap aan mensen die niet langer in staat zijn hun financiële en/of persoonlijke belangen zelfstandig te behartigen. Wij adviseren onder andere in het aanvragen van de juiste maatregel. Wij kunnen hulp bieden bij het juist invullen van het verzoek curatele, beschermingsbewind en/of mentorschap bij de rechtbank. 

Het doel van bewind voering aanvragen is het garanderen dat betalingen tijdig worden gedaan en uiteraard het oplossen van uw schulden. De beschermingsmaatregel curatele is van toepassing als iemand zowel hulp bij financiele als niet-financiele ongemakken kan gebruiken. Mentorschap is de lichtste maatregel en van toepassing op personen die als gevolg van een geestelijke of lichamelijke gesteldheid niet goed in staat zijn financiële belangen te behartigen.

Tips bij het omgaan met geld? Bekijk dan deze blog

financiele steun rotterdam

Meer weten over curatele?


Meer weten over bewindvoering?


Meer weten over mentorschap?


financiele hulp van abr bij bewindvoering

Wij zijn er om te helpen

Het team van ABR bestaat uit professionele en betrokken medewerkers. Door deze combinatie kunnen wij met de grootste zorg en deskundigheid de juiste beslissingen nemen voor diegenen die onder curatele, bewind en/of mentorschap zijn gesteld. ABR Nederland richt zich op het creëren van stabiliteit in de financiële en de persoonlijke situatie waardoor er thuis weer rust ontstaat. Wij werken met korte lijnen en zijn altijd goed bereikbaar voor onze cliënten en betrokken hulpverleners.  

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn er om te helpen!

Neem vandaag nog contact op!

Heeft u een vraag?

Omschrijf uw situatie en/of vraag. Na het ontvangen van uw e-mail zullen wij binnen twee werkdagen telefonisch contact met u opnemen.

Stel uw vraag

Indien u ons eerder wenst te spreken, kunt u ons bellen tussen

ma t/m do 09.00 uur - 11.00 uur
Financiële problemen 010-8434527