Aanvraag indienen

Bewindvoerder Rotterdam

Wat is bewind voering eigenlijk? Beschermingsbewind wordt uitgesproken wanneer iemand niet goed in staat is zijn/haar financiën te beheren door lichamelijk of geestelijke problemen en/of door problematische schulden. Er kan van alles aan de hand zijn waarom het iemand even zelf niet meer lukt de financiën op orde te houden. Bij beschermingsbewind regelt een bewindvoerder de geldzaken van iemand die dat zelf niet kan. Bent u op zoek naar een bewindvoerder in Gemeente Rotterdam? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Als uw beschermingsbewind is uitgesproken, geeft u uw financiën uit handen aan de bewindvoerder. Tijdens de onder bewindstelling blijft u echter wel handelingsbekwaam.  

Bewindvoering Rotterdam aanvragen

ABR uw bewindvoering Rotterdam

Iemand die bewind uitoefent kan uw partner of een naast familielid zijn. Als u geen partner of naast familielid heeft die voor uw financiële belangen kan of wil zorgen, kan ABR uw bewindvoerder worden. ABR Nederland richt zich op het creëren van stabiliteit in de financiële en de persoonlijke situatie waardoor er thuis weer rust ontstaat.

WAT KUNT U VERWACHTEN?

De bewindvoerders van ABR behartigen de financiële belangen van de persoon, met als doel van de maatregel bewind, het beschermen van de financiële belangen. De bewindvoerders bij ABR dragen zorg voor het betalen van uw vaste lasten, zorgen dat u verzekerd bent en betalen boodschappengeld uit op een aparte bankrekening, uw leefgeld rekening waarvan u een bankpasje heeft. Wij zullen u helpen middels de volgende werkzaamheden.


 • Het opstellen van een budgetplan

 • Aanvragen van bijzondere bijstand

 • Regelen toeslagen bij de belastingdienst

 • Verzekeringen afsluiten

 • Post behandelen en doorzenden

 • Jaarlijks afleggen van de rekening

 • Verantwoording aan de klant en de rechtbank • Betalingen verrichten volgens het budgetplan

 • Verzoeken kwijtschelding van belastingen

 • Treffen van betalingsregelingen 

 • Declaraties ziektekosten

 • Contact onderhouden met diverse instanties


Ons team

Ons team staat altijd voor u klaar. Het team van ABR-Nederland bestaat uit professionele en betrokken medewerkers. Door deze combinatie kunnen wij met de grootste zorg en deskundigheid de juiste beslissingen nemen. Wij bieden curatele, beschermingsbewind en mentorschap aan mensen die niet langer in staat zijn hun financiële en/of persoonlijke belangen zelfstandig te behartigen. 

Over ons

Bewindvoering aanvragen?

Woont u in de omgeving van Rotterdam, Den Haag of Gouda en bent u lichamelijk of geestelijk niet meer in staat uw financiën zelfstandig te beheren of is er sprake van een uiterst problematische schuldensituatie? Kies dan voor ABR-Nederland, het bewindvoerderskantoor in Rotterdam. 

Wanneer er bewindvoering is toegewezen door de kantonrechter en u als cliënt een algemene bijstandsuitkering heeft, is het mogelijk om de kosten te laten dekken doormiddel van bijzondere bijstand. Wij kunnen voor u een aanvraag voor bijzondere bijstand in Rotterdam doen.

Indien u beschermingsbewind wilt aanvragen, dan kunt u gerust telefonisch contact op nemen of een e-mail verzenden naar info@abr-nederland.nl. In deze mail omschrijft u uw situatie en geeft u aan waarom u deze aanvraag indient. Wij zijn er om te helpen.

Bewindvoering aanvragen Neem contact op!