Aanvraag indienen

Curator Rotterdam

Bent u op zoek aar een curator in Rotterdam? Dan kunnen wij van ABR-Nederland u helpen. Wij zijn nauw betrokken bij al onze onder curatele gestelde cliënten. Wanneer iemand niet handelingsbekwaam is of zijn of haar handelingsbekwaamheid verliest en dus niet (meer) zelfstandig rechtshandelingen kan verrichten, kunnen wij als curator benoemd worden om de persoon te vertegenwoordigen. Een curator neemt vanaf dat moment alle beslissingen op het gebied van financiën en alle andere belangen van de onder curatele gestelde. Wij zorgen ervoor dat u de juiste wettelijke vertegenwoordiging krijgt.

Curator Rotterdam aanvragen

ABR: uw curator in Rotterdam

Curatele is geschikt voor personen die zowel hun persoonlijke als financiële belangen niet meer zelf kunnen behartigen. Met behulp van curatele worden alle zorgen van de cliënt, rondom beslissingen en verantwoordelijkheden volledig uit handen genomen. Door curatele kunnen we de cliënt tegen zichzelf en tegen de buitenwereld beschermen. ABR-Nederland werkt altijd met korte lijnen en persoonlijk contact. Wij zijn frequent in de omgeving van Rotterdam te vinden en komen graag bij u op bezoek.

Wat is een curator?

Wat is een curator?

Curatele is een maatregel die meer bescherming biedt dan bewindvoering en mentorschap. De curator behartigt de belangen van de betrokkene op het gebied van financiën en bezittingen én op het gebied van verzorging, verpleging, behandeling, en begeleiding. Een curator kan een familielid of naaste zijn, maar kan ook door een professionele vertegenwoordiger worden uitgevoerd. Bij ABR-Nederland werken we uitsluitend met professionele curators, welke voldoen aan alle speciale kwaliteitseisen. Onze curators zijn voortreffelijke vertegenwoordigers en bouwen graag een vertrouwensband op met hun clienten.

Als curator worden wij benoemd door de kantonrechter. De kantonrechter controleert de curator. We moeten verantwoording afleggen over geld en bezittingen en de keuzes die we maken binnen zorg, verpleging, behandeling en begeleiding. Curatele wordt altijd geregistreerd in het curatele- en bewindsregister.

Het team van ABR

Met onze jarenlange ervaring op het gebied van curatele, beschermingsbewind en mentorschap staan wij altijd voor u klaar! Door onze jarenlange ervaring weten wij welke keuzes met betrekking tot uw financiën voor zowel op de lange- als de korte termijn het beste voor u zijn. Wij zijn toegankelijk en bereikbaar voor iedereen, en bij ons staat kwaliteit en goede service hoog in het vaandel. Wij zijn altijd bereid om u te helpen! Een kijkje nemen bij ons team? Druk dan op onderstaande button!

Over ons

Hoe onder curatele stelling aanvragen?

Onze organisatie is al vaak benoemd als curator omdat wij aan alle wettelijke eisen voldoen. Wij maken allereest een kennismakingsafspraak, waarin we gezamenlijk bepalen in hoeverre het mogelijk is om een curator aan te vragen. Vervolgens bespreken we uitgebreid uw situatie en leggen we u uit wat een onder curatele stelling precies inhoudt. Enkel wanneer u een goed gevoel heeft bij ons als curator en wij ervan overtuigd zijn dat onder curatele stelling een goede keuze is voor u, dienen wij een aanvraag in bij de rechtbank. Hierover zullen wij te allen tijde goed met u communiceren.

Curator aanvragen in Rotterdam

Woont u in de omgeving van Rotterdam en kent u iemand die worstelt met geestelijke en lichamelijk problemen? Problemen waardoor men niet meer in staat is om financiële en persoonlijk zaken zelf te regelen? Of heeft u zelf hulp nodig bij deze zaken? Kies dan voor ABR-Nederland, dé curator van Rotterdam en omstreken.

Bent u van plan om curatele aan te vragen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch en per mail goed bereikbaar. Samen gaan wij op zoek naar een oplossing voor de situatie waarin u of de desbetreffende persoon verkeerd.

Curatele aanvragen      Neem contact op!