Aanvraag indienen

Hoe zorg ik ervoor dat ik niet onder bewindvoering kom te staan?

De oplegging van bewindvoering, mentorschap of curatele wil men in de meeste gevallen graag vermijden. Het kan leiden tot een verlies van zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Gelukkig zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u niet onder bewindvoering komt te staan en u kan genieten van uw volledige financiële vrijheid. 

ABR Nederland richt zich op het creëren van stabiliteit in de financiële en de persoonlijke situatie waardoor er thuis weer rust ontstaat. Wij helpen u graag op weg met de onderstaande tips!

Belangrijk! Schakel bij bestaande financiële problemen te allen tijde een professional in om tijdig het probleem te verhelpen.

Creëer een financieel plan

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen onder bewindvoering komen te staan, is vanwege financiële problemen. Het is daarom belangrijk om een financieel plan te creëren en inzicht te hebben in uw financiën - en deze regelmatig bij te werken. Het plan moet uw inkomsten, uitgaven en spaargeld bevatten. Hierdoor heeft u inzicht in uw financiële situatie en kunt u op tijd ingrijpen als er problemen dreigen te ontstaan.

Meer te weten komen over hoe u een financieel plan maakt?
Ontdek het in de blog 'een financieel plan maken'

bewindvoering zuid-holland

Houd administratie op orde

Het bijhouden van uw administratie kan een tijdrovende taak zijn, maar het is essentieel om te voorkomen dat u onder bewindvoering komt te staan. Zorg ervoor dat u alle rekeningen betaalt en dat u uw papieren op orde houdt. Het is ook een goed idee om uw bankafschriften regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat er geen onverwachte transacties plaatsvinden. Controleer ook regelmatig of er automatische incasso's zijn ingesteld op uw rekening, in enkele gevallen heeft u nog een abonnement lopen voor een service waar u geen gebruik van maakt.

Vraag om hulp als dat nodig is

Als u moeite heeft met het beheren van uw financiën of als u zich zorgen maakt over uw rekeningen, aarzel dan niet om hulp te vragen. U kunt bijvoorbeeld contact opnemen met een financieel adviseur of een advocaat om u te helpen uw financiën op orde te krijgen. Door tijdig hulp te vragen, kunt u voorkomen dat u in de toekomst onder bewindvoering komt te staan. Bent u ervan overtuigd dat u de services van ABR Nederland goed kan gebruiken? Neem dan direct contact met ons op via deze pagina.

Voorkom verslavingen

Een verslaving kan leiden tot financiële problemen, wat op zijn beurt kan leiden tot bewindvoering. Het is daarom belangrijk om verslavingen te voorkomen of op tijd te behandelen. Dit geldt niet alleen voor verslavingen aan drugs en alcohol, maar ook voor gokverslavingen en verslavingen aan online winkelen.

Regel uw zaken op tijd

Het is belangrijk om uw zaken op tijd te regelen om te voorkomen dat u onder bewindvoering komt te staan. Als u bijvoorbeeld uw testament niet op tijd regelt, kan de rechter iemand anders aanwijzen om uw zaken te beheren. Door uw zaken op tijd te regelen, voorkomt u dat u uw onafhankelijkheid verliest.

Het tijdig betalen van rekeningen is ook erg belangrijk. Door uw rekeningen op tijd te betalen vermijdt u eventuele geldboetes. Daarnaast is het gebruik van een betaalservice zoals Klarna, Riverty of betalen op rekening niet voor iedereen weggelegd. Heeft u het geld niet op uw rekening staan? Dan is het in veel gevallen niet verstandig om voor de betaalservice te kiezen.

In het bovenstaande artikel geeft ABR Nederland u tips over hoe u ervoor kunt zorgen dat u niet onder bewindvoering, mentorschap of curatele komt te staan. Door een financieel plan te creëren, uw administratie op orde te houden, hulp te vragen als dat nodig is, verslavingen te voorkomen en uw zaken op tijd te regelen.

Bent u op zoek naar meer informatie over de diensten van ABR Nederland en waarmee we u kunnen helpen meer inzicht te krijgen in uw financiën? Ontdek meer via de onderstaande knoppen.

Bewind Mentorschap Curatele