Aanvraag indienen

Wettelijke vertegenwoordiging Amsterdam

Dankzij de nieuwe wetgeving ‘zorg en dwang (WZD), die begin 2020 in Nederland is ingevoerd, is door het hele land de vraag naar wettelijke vertegenwoordigers gestegen. Ook zeker in Amsterdam merken wij dat er vanuit meerdere zorginstellingen de vraag naar curatoren, mentoren en bewindvoerders groter is geworden. De wet houdt onder ander in dat mensen in een zorginstelling worden bijgestaan door iemand buiten de zorginstelling, zoals een curator of mentor. Een curator of mentor van ABR komt op voor de persoonlijke belangen van iemand die dit zelf niet meer (of moeilijk kan) en maakt beslissingen, op het gebied van verzorging, verpleging en begeleiding. Een curator beheert automatisch ook de financiën van iemand. Wanneer er sprake is van mentorschap en er is ook behoefte aan het beheren van de financiën dan wordt naast het mentorschap ook bewind uitgesproken.

Omdat deze beschermingsmaatregelen zijn bedoeld voor mensen zijn die zelf niet meer in staat zijn belangrijke beslissingen te maken is het voor zorginstellingen verplicht om een wettelijke vertegenwoordiger aan te stellen voor hun cliënten. Een vertegenwoordiger van ABR zal altijd de belangen van de persoon behartigen, waarbij een persoonlijke benadering zoveel als mogelijk voorop staat. Wij zijn benieuwd naar wat we voor u kunnen beteken en bieden graag onze hulp aan!

Contact

Curator Amsterdam

Wanneer u opzoek bent naar een curator in Amsterdam, dan bent u bij ABR-Nederland van harte welkom. Als iemand niet langer over zijn financiële en persoonlijke belangen kan beslissen of de veiligheid van zichzelf of anderen in gevaar brengt, kan de kantonrechter op verzoek de beschermingsmaatregel curatele instellen.

De curator maakt beslissingen over de persoonlijke verzorging, behandeling, begeleiding, verpleging en alle gelden en goederen van de betrokkene.

Wij werken met korte lijnen en persoonlijk contact met begeleiders en/of verzorgende om de juiste beslissingen te maken voor onze cliënten.

 Lees meer over curatele

Mentor Amsterdam

Ook als u op zoek bent naar een geschikte mentor in de buurt van Amsterdam dan staan wij van ABR-Nederland voor uw klaar. Wanneer er aan iemand een mentor wordt toegewezen blijft deze persoon handelingsbekwaam. Een mentor is ervoor bedoeld om de persoon zelf te beschermen en de persoonlijke belangen te behartigen. De wet zorg en dwang verplicht sinds 1 januari 2020 iedereen die in een zorginstelling zit, te beschikken over een mentor.

Lees meer over mentorschap

Bewindvoerder Amsterdam

Beschermingsbewind wordt aan iemand toegewezen als diegene niet zelf meer zijn financiële zaken kan regelen of hier beslissingen over kan maken. ABR beschikt over verschillende bewindvoerders in de omgeving van Amsterdam die u graag helpen. Wij werken met korte lijnen, persoonlijk contact en zijn transparant in onze werkzaamheden.

Uw cliënt of dierbaren worden volledig ondersteund, waarbij de belangen worden behartigd door een betrouwbare organisatie. Er zal worden gezorgd dat de vaste lasten worden betaald en de betreffende persoon beschikt over voldoende leefgeld.

Lees hier meer over bewindvoering

Onze locatie

Wij van ABR-Nederland bieden onze diensten door heel Nederland aan. Ook wanneer u op zoek bent naar een wettelijke vertegenwoordiger in Amsterdam staan wij uiteraard voor u klaar en komen we graag is bij u langs om kennis te maken.

Ook is het mogelijk om bij ons op kantoor langs te komen om kennis te maken. Ons kantoor bevindt zich in Capelle aan den IJsel op ongeveer 1 uur rijden vanaf het centrum van Amsterdam. Vanaf het centrum van Amsterdam rijdt u richting het zuiden naar de A2. Via Utrecht bereikt u ons kantoor meestal het snelst. Volg daarna de A12 richting Gouda en neem vervolgens de afslag richting de A20. Tot slot neemt u afrit S109 richting Capelle aan den IJssel waar ons kantoor zich bevindt. Het ondernemershuis waarin wij zijn gevestigd beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheden. Wij kijken er naar uit om met u in contact te komen.