Aanvraag indienen

Bewindvoerder Breda

Bewindvoerder Breda | Bewindvoering wat houdt dat in? Beschermingsbewind wordt uitgesproken door een rechter wanneer de persoon in kwestie (tijdelijk) niet meer instaat is zijn/haar financiën te beheren door lichamelijke of geestelijk problemen en/of door problematische schulden. Er kunnen verschillende dingen spelen waardoor het iemand niet meer lukt zijn financiële zaken te regelen. Bij beschermingsbewind beheert een bewindvoerder de geldzaken van iemand die het zelf niet meer kan. Bent u opzoek naar een bewindvoerder in Breda? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Indien er beschermingsbewind is uitgesproken voor u of een van uw naasten wordt het beheer van de financiën aan de bewindvoerder gegeven. Tijdens de onderbewindstelling blijft u echter wel handelingsbekwaam.

Bewindvoering Breda aanvragen

ABR: uw bewindvoerder in Breda

Bewindvoerder kan worden uitgeoefend door uw partner of een naast familielid. Dit is niet mogelijk wanneer er geen partner of familielid bekwaam is om de financiële belangen te behartigen, in dit geval kan ABR-Nederland uw bewindvoerder worden. ABR-Nederland creëert stabiliteit in de financiële situatie, zodat er rust ontstaat in uw persoonlijke situatie. We zijn als bewindvoerder werkzaam in verschillende plaatsen waaronder Breda.

Wat kunt u verwachten van ABR

De bewindvoerders van ABR behartigen de financiële belangen van de persoon in kwestie, met als doel van de maatregel bewind, het beschermen van de financiële belangen. De bewindvoerders van ABR dragen zorg voor het betalen van de vaste lasten, zorgen dat de onder bewind gestelde verzekerd is en betalen leefgeld uit op een aparte bankrekening. Het leefgeld zal beschikbaar worden gesteld op een rekening waarvan u een bankpas heeft. Wij zullen u helpen middels de volgende werkzaamheden:


 • Het opstellen van een persoonlijk budgetplan

 • Aanvragen van bijzondere bijstand

 • Toeslagen schikken bij de belastingdienst

 • Verzekeringen afsluiten

 • Ontvangen post afhandelen en doorzenden

 • Jaarlijks afleggen van de rekeningen

 • Verantwoording aan de klant en de rechtbank • Betalingen verrichten volgens het budgetplan

 • Indienen van kwijtscheldingsverzoeken bij de belastingen

 • Mogelijk het treffen van passende betalingsregelingen en/of aanmelden bij een schuldhulpverleningsinstantie

 • Declaraties ziektekosten

 • Contact onderhouden met diverse instanties


bewndvoerder-breda-abrOns team

ABR-Nederland bestaat uit een team van professionele, betrouwbare en betrokken medewerkers, wij staan dan ook altijd voor u klaar. Door met de grootste zorg en deskundigheid uw financiële zaken te ondersteunen, kunnen wij u bijstaan in het maken van de juiste beslissingen. Wij bieden beschermingsbewind, curatele en mentorschap aan mensen die (tijdelijk) niet meer in staat zijn hun financiële en/of persoonlijke belangen zelfstandig te behartigen.

Over ons

Bewindvoering aanvragen

Woont u in de omgeving van Breda en kent u iemand die lichamelijk en geestelijk niet meer in staat is zijn financiën zelfstandig te beheren, of is er sprake van een uiterst problematische schulden? Kies dan voor ABR-Nederland, de bewindvoerder in Breda.

 Wanneer er bewindvoering is toegewezen door de kantonrechter en u als cliënt een algemene bijstandsuitkering heeft. Regelen wij voor u een aanvraag om de mogelijke kosten te dekken doormiddel van bijzondere bijstand in Breda.

Indien u beschermingsbewind wilt aanvragen, kunt u telefonisch contact opnemen of een e-mail verzenden naar info@abr-nederland.nl omschrijf in deze mail kort uw situatie en geeft u aan waarom u deze aanvraag indient, dan nemen wij zsm contact met u op. Wij helpen u graag.

Bewindvoering aanvragen Neem contact op!

bewindvoerder-helpen